Elbillader til boligen

Vi kan med sikkerhet si at elbilsalget i Norge har fått fart på seg. Antall elbiler som kjører rundt på norske veier har doblet seg de siste årene. Men vet elbileierne hvordan de skal lade bilen sin best og tryggest? 

elbillader i bil

Det er viktig å lade trygt - både hjemme, og når du er på farten. Våre elektrikere utfører installasjon av elbilladere raskt.

Ikke lad elbilen via stikkontakten

Dessverre er det fortsatt mange som lader bilen sin hjemme, via vanlig stikkontakt. Bilen leveres tross alt med denne løsningen, og for mange fremstår det derfor som både sikkert og praktisk. Det er imidlertid ikke tilfellet. 

Vår anbefaling er at du som eier elbil får installert en ladeboks hjemme, altså en såkalt hjemmelader. Disse elbilladerne er laget for lading over tid, og tåler derfor høy belastning. Bilen lades dermed både tryggere og raskere enn via vanlig stikkontakt.

Fordeler med hjemmelader:

  • Lang levetid – omtrent ti år
  • Du slipper overbelastning på strømnettet ditt 
  • Hurtiglading, hvis strømnettet ditt tillater det 
  • Brannsikkert 

elbil på veien

Vi blir stadig flere elbileiere på veiene, og da er det viktig å sørge for høy el-sikkerhet hjemme.

Hjemmelader på vegg er påbudt

Fast hjemmelading av elbil må tilfredsstille forskrift om elektriske lavspenningsanlegg (FEL) satt av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Lading reguleres også av NEK 400 (normsamling for elektriske lavspenningsinstallasjoner), og i praksis finnes det derfor to løsninger for lovlig lading.

Er allerede elbilen kjøpt? Ta kontakt med oss, så finner vi den optimale ladeløsningen for deg og dine behov.

elbillader

Valg av elbillader må være gjennomtenkt, og det kan lønne seg å forhøre seg med din elektriker nøye før du gjør et valg.

Hva koster en elbillader? 

Skal du investere i en elbillader, skal den monteres av en autorisert elektriker. Prisen for en hjemmelader strekker seg fra 15 – 20 000 kroner, alt etter hvilken produsent du velger. Det koster altså ikke skjorta å lade tryggere og mer effektivt. I tillegg vil du ta bedre vare på batteriene i elbilen din.   

For at du skal kunne få et nøyaktig prisoverslag finnes det en rekke ting du kan undersøke på forhånd:

  • Hva er ladebehovet ditt?
  • Er det flere biler som skal lade fra samme lader?
  • Når ble boligen din bygd?
  • Hva er avstanden mellom ladepunkt og bil?  

Send oss gjerne et bilde av sikringsskapet ditt, samt informasjon om strømforbruk og oppvarming av boligen. 

Stikkontakten er for nødstilfeller

Visste du at stikkontakten som følger med elbilen kun er ment for nødlading? Noen ganger kan det være helt krise, og da kan du være nødt til å bruke vanlig stikkontakt for å lade. 

Da er det viktig å være tilstede, og ha selve bilen lett synlig. 

Vi bistår deg gjerne i å finne riktig elbillader til ditt behov. Ta kontakt her, så kommer vi tilbake til deg.

Trenger du elektriker?

Moss Elektro stiller med fagsterke elektrikere til alt du trenger utført innen elektrisk installasjon. Fortell oss hva du trenger hjelp med, og vi kommer tilbake til deg med et uforpliktende tilbud.

Telefonnummer:

69233400